Alapítvány Céginformációk Szállás Regisztráció BEJELENTKEZÉS

SZOLGÁLTATÁSAINK

Élj és Dolgozz Magyarországon Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18183959-1-42
Bankszámlaszám: 11708001-20545338
Telefon: 06 (30) 934-7083
E-mail: edmon@edmon.hu.
Cím: 1089 Budapest, Baross u. 131. 5. em. 2.
Ügyfélfogadás: hétf?t?l péntekig 8-16 óráig.

Az Alapítvány célja

Az Alapítvány célja, hogy a Magyarországon legálisan élni és dolgozni kívánó külföldiek - els?sorban a határon túli magyarság - számára el?segítse és szervezze a megfelel? munkavállalási-, tartózkodási- és bevándorlási eljárásokhoz szükséges tájékoztatást, megadván azt a nélkülözhetetlen technikai segítséget, mely lehet?vé teszi, illetve megkönnyíti számukra, hogy eredményesen járhassanak el az érintett hatóságok el?tti eljárásokban.

Irodánk cégek és magánszemélyek részére teljes kör? ügyintézést vállal a magyarországi legális munkavállalás, tartózkodás és letelepedési eljárás terén. Adataikat bizalmasan kezeljük, az ügyintézés megkezdése el?tt ingyenes tanácsadás keretében tartunk tájékoztatást az ügy menetér?l. Magánszemélyek részére a tartózkodási és letelepedési engedélyek el?készítését alapítványunk keretében teljesen díjmentesen vállaljuk.

Álláskeres?k részére díjmentes munkaközvetítést vállalunk, hasznos jó tanácsokkal a mihamarabbi elhelyezkedés érdekében.

Partnercégeink keretében munkaer? toborzás-közvetítés és kölcsönzési szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. A megbízások egyéni tartalma miatt személyes kapcsolatfelvétel és egyeztetés szükséges.

magyar állampolgárság

Hogyan kaphatunk magyar állampolgárságot 8 lépésben?


Az itt látható táblázaton rövid tájékoztatót szemléltetünk a célhoz vezet? útról, azon minden lépést feltüntetve. A feltételrendszer ennél bonyolultabb és változatosabb ezért az objektív tanácsadáshoz szükségünk van az egyéni tényállás megismeréséhez, amit csak személyesen lehet ismertetni.

Munkaid?n belül szívesen állunk a rendelkezésükre díjmentes tanácsadással és irat-el?készítéssel.

nyolc lépés táblázat

1. lépés: cég. Munkahely-keresés.

2. lépés: munkavállalási engedély. Elbírálási id?: 1 hónap.

3. lépés: vízum. Elbírálási id?: kb. 2 hónap.

4. lépés: új munkavállalási engedély. A vízum lejárta el?tt 3 hónappal új munkavállalási engedélyt kell kérni.

5. lépés: tartózkodási engedély. Figyelem: a kérelmet a vízum lejárta el?tt 30 nappal korábban kell benyújtani, az új munkavállalási engedély bemutatásával. Ezért szükséges 3 hónappal a lejárat el?tt elkezdeni az ügyintézést.

6. lépés: letelepedési engedély. Magyarság igazolása esetén, mentesül a 3 év kivárása alól. Viszont csak akkor sikeres az igénylés, ha a megélhetés és a lakhatás hosszú távon biztosított! Itt az el?z? évi APEH jövedelemigazolás a mérvadó. Kategóriák: 2 évet kell várnia, ha magyar állampolgárral legalább 2 éve házasságban él, és ebb?l legalább 1 éve Magyarországon tartózkodik. Elbírálási id?: kb. 6 hónap.

7. lépés: kivárás kategóriák szerint. Magyarságának igazolása esetén, mentesül a 8 év kivárása alól, a letelepedési engedély megszerzése után az állampolgársági kérelem azonnal benyújtható. Kategóriák: 5 év, ha Magyarországon született, kiskorúként már egyszer letelepedett, vagy hontalan. 3 év, ha magyar állampolgárral legalább 3 éve házasságban él, vagy kiskorú gyermeke magyar állampolgár. Magyar állampolgár fogadta örökbe, vagy elismert menekült.

8. lépés: állampolgársági kérelem benyújtása. Elbírálási id?: kb. 1 év.

külföldi munkavállaló

Hogyan alkalmazzunk külföldi állampolgárt?

Magyarországi munkáltató a külföldi állampolgárt csak akkor alkalmazhatja, ha a munkaügyi központ 15 napon belül nem talál megfelelõ magyar állampolgárt a külföldi helyett. Ez az eljárást egy úgynevezett munkaerõ-igénylési eljárás alapján zajlik, és csak ezt követõen 15 nap után kérhetõ a külföldi személyére szóló munkavállalási engedély, melynek elbírálási ideje úgyszintén 15 nap. Az engedély megszerzése arra jogosítja a külföldi személyt, hogy ennek birtokában munkavállalói vízumot szerezzen, ennek elbírálási ideje 60 nap és csak a külföldön lévõ lakhelye szerinti magyar külképviseleten, igényelheti ezt. A megszerzett engedély csak az adott munkahelyre és munkáltatóhoz érvényes, a munkaviszony megszûnése esetén más munkaadóhoz nem használható fel. Ennek az eljárásnak a teljes lebonyolítását vállaljuk, szolgáltatásainkkal szívesen állunk rendelkezésére.

Keressen bizalommal.

A munkavállalási engedélyhez szükséges iratok

Társas vállalkozások esetén:

  • Társasági szerzõdés (közjegyzõ által hitelesített másolatban vagy eredetiben, ezt a hivatal már nem adja vissza, valamint fénymásolatban is, ami a kezdéshez elegendõ)
  • 30 napnál nem régebbi cégkivonat (eredeti, valamint fénymásolatban is, kezdéshez elegendõ egy régebbi példány, vagy a végzés másolata)
  • Aláírási címpéldány (fénymásolatban)
  • Muködési vagy telephely engedély (fénymásolatban)
  • Vállalkozási szerzõdés (fénymásolatban, csak akkor, ha a munkavégzés helye nem a székhely területére esik.)
  • A bélyegzõt ne felejtsék elhozni!

Egyéni vállalkozók esetén:

  • az új vállalkozói igazolvány (közjegyzõ által hitelesített másolatban, valamint fénymásolatban is, ami a kezdéshez elegendõ)

Magánszemélyek esetén:

  • Személyi igazolvány (közjegyzõ által hitelesített másolatban, valamint fénymásolatban is, ami a kezdéshez elegendõ)
  • Lakcímkártya (közjegyzo által hitelesített másolatban, valamint fénymásolatban is, ami a kezdéshez elegendõ)
  • Adó és Tb. Kártya (közjegyzõ által hitelesített másolatban, valamint fénymásolatban is, ami a kezdéshez elegendõ)
  • Tulajdonlap (friss eredeti, valamint fénymásolatban is, ami a kezdéshez elegendo, Fovárosi kerületek földhivatala, XI. ker. Budafoki u. 59/C. H-K-SZ: 7-17.30-ig.)

FONTOS!
Kérjük a cégvezetõ részérõl a személyes kapcsolatfelvételt!

Telefon: 06 (30) 934-7083

Cím: 1089 Budapest, Baross u. 131. V/6., Orczy Irodaház (az Orczy téren).


Az alkalmazott részérõl:

  • Orvosi alkalmassági igazolás a munkakörre
    VIII. Üllõi u. 86, 8-14 –ig., 6000 Ft. (A Nagyvárad térnél lévõ Heim Pál gyermekkórház, 2.-es bejárat, 1. emelet, 151.-es szoba, dr. Horváth Mária Adrien, tel: 459-9202)
  • Elozo munkavállalási engedély fénymásolata, ha volt ilyen.
  • Az útlevél elsõ oldalának fénymásolata. (anyja lánykori nevét, családi állapotot, születési helyet kérjük a fénymásolatra ráírni)
  • Iskolai bizonyítvány hiteles másolata. (OFI. VI. Bajza u. 52)

Magyarországon letelepedett személlyel legalább 1 éve házasságban együtt élõ külföldinek:

  • Házassági anyakönyvi kivonat hiteles másolata
  • Közjegyzõi nyilatkozat az együttélésrol (arról, hogy a házasságuk jelenleg is tart)
  • A külföldi útlevelének hiteles másolata (fényképes oldal + vízum, az egyéves magyarországi tartózkodás meglétének igazolására.
  • A magyar letelepedett személyi igazolványának hiteles másolata (fényképes oldal elegendõ)